top of page

Lamotta Boxing

"The noble art of selfdefence"

 

Bij Lamotta Boxing staat leren voorop. Onze trainingen vormen, in een wisselende verhouding, zowel een lichamelijke,  geestelijke als sociale beproeving. De kunst van het boksen is het medium waarmee wij onze leden onderwijzen, maar waarmee zij ook elkaar ondersteunen. Boksen is bij uitstek een sport om een hechte groep te creëren, want hoewel het door velen onterecht wordt gezien als een brute sport voor eenlingen, werd het oorspronkelijk ‘the noble art of selfdefence’ genoemd.

Je bent in grote mate van elkaar afhankelijk om te blijven groeien in de sport. Binnen de perken van de gestelde regels zijn onze leden vrij om vragen te stellen, suggesties in te brengen en hun creativiteit in het ‘spel’ te ontwikkelen.Tijdens dit ontwikkelingsproces zal uitvoerig stil gestaan worden bij fundamentele aspecten van het boksen, maar ook bij beweging in het algemeen. Denk hierbij aan dynamisch voetenwerk, ritme, ademhaling, krachtverdeling en balans. Wij doen er alles aan om mensen met verschillende doelstellingen, van verschillende achtergronden en verschillende leeftijden te voorzien van grensverleggende trainingen. Of je nu wil afvallen, wedstrijden wil boksen, aan je zelfzekerheid wil werken, een bokstraining bij Lamotta Boxing is afgestemd op al deze verschillende motieven zodat onze leden uiteindelijk de zaal met een voldaan en gevitaliseerd gevoel verlaten.

Jake Lamotta

"The raging bull"

 

De Bronx was een harde wereld in het New York van de jaren dertig. Als jonge jongen vocht hij op straat om zijn ouders bij te staan in het betalen van de huur. Jake Lamotta, alias “The Raging Bull” heeft letterlijk gevochten om te overleven. Hij bokste zes maal tegen Sugar Ray Robinson en hoewel het hem maar één winstpartij opleverde getuigen deze duels wel van een onbedwingbare wil om te winnen. In 1949 wist Lamotta de middengewicht titel te bemachtigen. Het verhaal van Jake Lamotta als mens, bokser en kampioen vormt niet voor niets de inspiratiebron voor onze boksschool; “You're forced to learn whether you want to or not” (Jake Lamotta).

  • Facebook Round
  • Twitter Round
  • Google Round
  • Flickr Round
  • YouTube Round
bottom of page